Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj, organizirao je spomen-ceremoniju na dan kada je napadnut dr. Milan Shufflay, a uslijed čega je i preminuo. Napad na svjetskog znanstvenika organizirala je tajna služba kralja Aleksandra Karađorđevića, samo zato što je dr. Shufflay bio angažiran za albansko pitanje.
Ispred spomen-ploče koju je postavila Udruga braće Hrvatskog zmaja pridružili su mi se: g. Riza Poda, veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, gospođa Dragica Krpan, iz Udruge braće hrvatskog zmaja, i mnogi pristaše rada Milana Shufflaya iz albanskih udruga i Udruge braće Hrvatskog zmaja.
U 11:00 sati ispred spomen-ploče u ulici “Dalmatinska” u čast i znak poštovanja prema toj velikoj ličnosti, Milanu Shufflayu, na spomen-ploču Udruge braće Hrvatskog zmaja položili su vijence Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj te Veleposlanstvo Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.

U ime Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj, pozdravio je prisutne Sejfedin Prekazi, predsjednikk Zajednice Albanaca Grada Zagreba i Zagrebačke županije i zahvalio svim udrugama i veleposlanstvu Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, na čelu s veleposlanikom, njegovom ekselencijom Riza Poda te Udruzi braće Hrvatskog Zmaja s kojim Unija Albanaca surađuje niz godina u obilježavanju smrti dr. Milana Shuflaya..
Gospođa Dragica Krpan, u ime Udruge braće Hrvatskog Zmaja podsjetila nas je koliko su bliska naša dva naroda te se osvrnula i na posao Milana Shufflaya.
Osim ovog spomen obilježja, pokrenula sam postavljanje spomenika dr. Milana Shuflaya u Tirani, na inicijativu Udruge braće Hrvatskog Zmaja. Inicijativu je podržalo i Veleposlanstvo Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.