Pravila privatnosti

Kako bismo osigurali pravilan rad i unaprijedili pregled sadržaja na vaše računalo ili mobilni uređaj spremamo kolačiće (Cookies) koji omogućuju optimalno funkcioniranje mrežne stranice. Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na mrežnoj stranici u potpunosti je Vaša.

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni kako bi olakšali pregledavanje i prilagodili ga korisniku.

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

Ovisno o definiranoj opciji kolačići spremaju informacija koje mogu uključuivati i osobne podatke ali je isključivo vaša odluka o vrsti podataka koji će se pohraniti. U postavkama vašeg Internet preglednika sami odabirete opciju o odabrenju ili odbijanju zahtjeva za pohranom kolačića.

Onemogućavanjem kolačića možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranicama koje posjećujete.

Vrste kolačića
Stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja Internet preglednika. Stalni kolačići ostaju trajno na računalu ili mobilnom uređaju te imaju svrhu pohraniti stalne podatke kao što su npr. korisničko ime i lozinka za tu stranicu kako ih se ne bi trebalo svaki puta ponovo upisivati.

Privremeni kolačići se brišu s računala nakon što zatvaranja Internet preglednika. Njima se pohranjuju privremeni podaci kao što su podaci koje dajete kad ste u online kupnji.

Kolačići prve strane mogu biti stalni ili privremeni, a pohranjuju podatke koje ćete ponovo koristiti prilikom slijedećeg posjeta stranicama s kojih su pohranjeni na vaše računalo.

Kolačići treće strane ili tzv. reklamni kolačići pohranjuju se na vaše računalo ako koristite reklame i oglase na stranici koju posjećujete a u svrhu preusmjeravanja na treću stranu. Ovaj način služi za praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe.

Ova stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu radnji koje posjetitelj stranice odabere samostalno (obrasci za slanje informacija). Privremeni kolačići se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Njihova jedina svrha je unaprijediti korisničko iskustvo za vrijeme posjete stranici. Stalni kolačići nemaju ograničenja i ostaju u vašem pregledniku dok ih ručno ne obrišete. Prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

Mjerenje posjećenosti

Naša mrežna stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Podaci prikupljeni na ovaj način ne mogu identificirati posjetitelja stranice. Podaci se koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na linku Google Analytics.

Isključivanje pohrane kolačića

Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti sljedeće linkove: All About Cookies, Your Online Choices.

Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike: Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox, Opera.

Sve naše internetske aktivnosti vezane uz zaštitu osobnih podataka u skladu su s europskim zakonodavstvom i odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 te odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN42/2018).