U Prištini je 26.01.2023. – 27.01.2023. održan I. gospodarski forum Hrvatska-Kosovo.
Na forumu su održani razni paneli, kao i sastanci predstavnika hrvatskih tvrtki, koji su se odazvali i sudjelovali na Gospodarskom forumu, s predstavnicima kosovskih tvrtki. Ovaj forum je poslužio za postavljanje temelja budućih suradnji između Republike Hrvatske i Republike Kosovo kako na gospodarskoj tako i na sveučilišnoj/obrazovnoj razini. Forum se održao pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kosovo.
26.01.2023. održan je i radni sastanak s predstavnicima Odbora za gospodarstvo Skupštine Kosova predstavnicima Međuparlamentarne skupine prijateljstva Kosovo-Hrvatska.
U sklopu foruma, 27. veljače organiziran je terenski izlet predstavnika Gospodarskog foruma Hrvatska – Kosovo, tijekom kojeg su predstavnici raznih tvrtki iz Republike Hrvatske posjetili industrijske zone u Drenasu i Prizrenu.

Članci iz novina koji su popratili Forum:

https://www.vecernji.hr/vijesti/kurti-hrvatsku-vidimo-kao-zemlju-saveznicu-trebamo-ojacati-ekonomske-veze-1652262?fbclid=IwAR0F5vZADXnNtMwbKVZWtJ-NClNpR9k31JJh9iwEHtTJbBHM81jTvX3BaMk

Članci vezani uz izjavu Predsjednika Republike Zorana Milanovića:

https://www.vecernji.hr/vijesti/milanovica-izjava-o-kosovu-je-nepromisljena-treba-se-javno-ispricati-1653873?fbclid=IwAR0oxLgtKCEDsBklOcWLlLiW3vFwzy_0I6rj4f8GZrxhNoezeVChlQeClPI