Službeni posjet članova Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Albanija Republici Albaniji, prilikom kojeg je saborskoj zastupnici Ermini Lekaj Prljaskaj uručeno “Odlikovanje Viteza po naredbi Skenderbega”

Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Albanija u Hrvatskome saboru Ermina Lekaj Prljaskaj te članovi skupine Katarina Nemet i Erik Fabijanić boravili su od 22. do 24. ožujka u službenom uzvratnom posjetu Republici Albaniji, na poziv predsjednice albanskog parlamenta (Kuvendi) Lindte Nikolla.

Tijekom boravka u Tirani izaslanstvo je održalo sastanke u Uredu predsjednika Republike Albanije, parlamentu Albanije i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

Predsjednik Albanije Ilir Meta je na sastanku istaknuo odlične odnose između dviju država, bez otvorenih pitanja s uzajamnom podrškom i kontinuiranim procesom proširenja suradnje. Također je naglasio važnost podrške i pomoći Hrvatske kako na međunarodnom tako i na bilateralnom planu. Osobito je izrazio zadovoljstvo statusom albanske zajednice u Hrvatskoj. Članovi izaslanstva Skupine upoznali su predsjednika Metu s konkretnim podacima i postignućima vezanima za suradnju Hrvatske i Albanije, te namjere Skupine za doprinos projektima koji se planiraju provesti.

Pročitaj više