Dana 18. siječnja 2024., s ponosom smo ugostili I. međunarodnu stručno-znanstvenu konferenciju na temu “ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA U 21. STOLJEĆU” te svečano otvorenje izložbe radova obitelji Maslyk pod nazivom “Naši tragovi”.

Zahvaljujem se predavačima iz različitih područja, čije su stručno znanje i iskustvo obogatili ovu konferenciju.

Početak konferencije bio je obilježen izvedbom ansambla “ŠČEDRYK” Ukrajinske zajednice Grada Zagreba, koji su hrvatsku i ukrajinsku himnu učinili snažnim uvodom u ovaj događaj.

Posebnu zahvalu upućujem prof.dr.sc. Mevludinu Mustafi, voditelju sektora Ministarstva unutarnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije, koji je naglasio važnost međudržavne zaštite ljudskih prava na međunarodnoj razini.

Također, izražavam zahvalnost svim izlagačima koji su istaknuli važnost i skrenuli pozornost na trenutno stanje ljudskih prava u Ukrajini, postavljajući je kao primjer narušenih prava u svijetu.

Kao članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora, želim se zahvaliti svim izlagačima, kolegama i gostima koji su svojim dolaskom uveličali ovu konferenciju.

Hvala i prof.dr.sc. Miljenku Šimpragi i prof.dr. sc. Andreji Marcetić koji su sudjelovali u organizaciji ove konferencije.

Prisutni su bili Davor Ivo Stier, zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, veleposlanik Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj Nj.E. Martin Berishaj te veleposlanik Sjeverne Makedonije Nj.E. Milaim Fetai.

Hvala svima na podršci i angažmanu u promicanju ljudskih prava!